húsvéti
Húsvét

Húsvéti kincsvadászat

Ebben az évben, a korlátozások miatt, sok családban át kell szervezni többek között a Húsvét megünneplését is. Biztosra vehetjük, hogy a legtöbb országban nem lesz nagy vendégjárás az ünnepen sem. Sebaj, itt az idő új dolgokat kipróbálni! Mit szólnátok egy húsvéti kincsvadászathoz? Legalább a gyerekek kicsit megdolgoznak azokért a csokitojásokért. 😉

A kicsik boldogan szaladgálnak a meglepetéseket keresve és neked körülbelül 10 percedbe kerül mindezt előkészíteni. Jól hangzik?

Természetesen nálunk is van tojásfestés, kalácssütés, locsolkodás, de amit a gyerekek a legjobban várnak minden évben, az a kincskeresés. Az első kincsvadászatkor még a Nagylány is picurka volt, éppen hogy ismerkedett a betűkkel. Ezért abban az évben egyszerűbb kincskeresést készítettünk neki: a csokikat és meglepetéseket eldugtuk a lakás különböző pontjaira és kis papírokra felírtuk a “nyomokat”: például mesekönyvek. A papírokat összehajtottuk és betettük egy szép, kis fonott kosárkába. A játék során húznia kellett egy papírt, elolvasnia a rajta szereplő szót és megkeresni az alapján a meglepetést. Aztán egy újabb papírkát húzni, amíg el nem fogytak.

A következő évben térképes kincskeresés várta, amikor a lakás alaprajzán jelöltük be a meglepetések helyét. Ahogy nőtt a gyerek, egyre bonyolultabb feladatokat kellett megfejtenie, hogy megtalálja a kincseket: matekpéldákat, szókeresőket, találós kérdéseket. Az utolsó kincsvadászat már leginkább egy szabadulószobához hasonlított: számkóddal ellátott bőröndök, láthatatlan tintával írt titkos üzenetek. Egy egész dosszié kellett, hogy mindent kézben tudjunk tartani. 😊

Húsvéti kincsvadászat - letölthető játék

Az idei húsvétra ismét egy hagyományosabb kincsvadászatot terveztem. Mivel a Kicsi is elég nagy már, hogy aktívan részt vegyen a játékban, vannak benne egyszerűbb feladatok is: kirakó, megkeresni azt a szót a papíron, ami csak egyszer szerepel, illetve az alakzatokkal írt titkos üzenet. A Nagyobbnak készült a szókereső, az anagramma és a számokkal írt titkos üzenet.

Gondoltam, megosztom veletek, hátha nektek is tetszeni fog.

A Húsvéti Kincsvadászat Szülőknek gombra kell kattintanotok, ha le szeretnétek tölteni. Egy egyszerűbb, hét lépésböl álló kincskereső játékot találtok ezen a linken. Igyekeztem olyan rejtekhelyeket keresni, amik valószínűleg minden lakásban megtalálhatóak. Ennek ellenére felraktam a szimbólumokkal, az alakzatokkal és a számokkal írható titkos üzenet lapokat üresen is, így tetszés szerint módosíthatjátok a játékot. Ezeket a lapokat a Húsvéti Kincsvadászat üres kódlapok gomb alatt találjátok. Az alakzatok és az ábrák is könnyen lerajzolhatóak.

Először nézzétek meg a megfejtéseket, hogy hova kell elrejteni az ajándékokat. Ha szükséges, írjatok új üzeneteket.

Aztán nyomtassátok ki a feladatlapokat (Húsvéti kincsvadászat gomb linkje), és a kirakót a Húsvéti Kincsvadászat Szülőknek dokumentum második oldaláról. (Ez utóbbit ne felejtsétek el felvágni a vonalak mentén és belerakni egy borítékba.)

A feladatlapokat hajtsátok össze, vagy tegyétek bele egyesével borítékokba.

A borítékokat elrejthetitek a meglepetésekkel együtt, így minden megtalált ajándéknál megkapják a következő feladatot, vagy belerakhatjátok egy kosárba, és minden megfejtés után húznak egy újabb nyomot.

Egyéb húsvéti játékok

A kincsvadászaton kívül néhány labirintust is készítettem a Húsvét témakörében – ezek most a Kicsi kedvencei. És egy szupercuki Nyuszikirakót a legkisebbeknek, amit ki lehet színezni és szétvágni, vagy a kivágott darabokat rámásolni különböző színű kartonpapírra. Ezeket a Húsvéti játékok gomb alatt találjátok.

A Húsvét története és hozzá kapcsolódó szokások

Emellett két másik weboldal cikkét is ajánlom. A Babaszoba.hu-n a húsvéti szokásokról olvashattok, a Gyerekmese.info-n pedig a Húsvét történetével ismerkedhetnek meg a gyerekek.

husvet_babaszoba
Húsvéti szokások - Babaszoba
husvet_gyerekmese
A Húsvét története - Gyerekmese

Vidám húsvétot!

Éva

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük