negyszogletu_kerek_erdo
Meséink, mondáink

Mese: A négyszögletű kerek erdő

Ma van Lázár Ervin születésnapja. Ebből az alkalomból osztom meg veletek A négyszögletű kerek erdő című kötetből az egyik mesét. Természetesen feladatlappal.

A mese egy Költő-versenyről szól, amelyben a barátok azon versenyeznek, ki tud a legszebb verset írni. Ha kíváncsi vagy rá, ki nyert és milyen költemények születtek, olvasd el a mesét.

A teljes könyvet elolvashatod a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán. Kattints ide.

A könyből DIAFILM is készült, A Négyszögletű Kerek Erdő lakói címen. A nyitóképen látható szereplőket innen kölcsönöztem. A diafilmet szerkesztette Lázár Júlia, rajzolta Szalay György. (Diafilmgyártó Kft. 2015.)

A Kecskemetfilm Kids Horváth Mária rendezésében elkészítette három mese ANIMÁCIÓS változatát. A mesélő Csákányi Eszter. A videókon angol felirat látható.

Kattints a mesék címére vagy a képekre.

A Négyszögletű Kerek Erdő lakói, a kedves, egymást elfogadó, torzsalkodó, szeretetteljes baráti társaság: Mikkamakka, Vacskamati, Ló Szerafin, Szörnyeteg Lajos, Aromó, Nagy Zoárd, Bruckner Sigfrid, Egér Elek és Dömdödöm elindulnak fát vágni, hogy hajót vagy repülőt, vagy repülő hajót készítsenek…

Szörnyeteg Lajost gyötri az álmosság, barátai segítségét kéri. Van is ötlete mindenkinek, de hiába a bukfenc, hiába a fürdés forró-hidegben, hiába vág fát, egyre csak álmosabb lesz. Végre megérkezik Mikkamakka a megoldással: álmosság ellen a legjobb módszer, ha alszik az ember. Szörnyeteg Lajos lefekszik, elalszik, hirki-horki horkolászik. A többiek meg elégedettek.

Vacskamatit születésnapján virággal lepik meg barátai, aki nagyon örül ajándékának, de idővel megfeledkezik róla, nem öntözi, nem gondozza. Ezért a barátok úgy határoznak, hogy elveszik tőle. A virág mégis Vacskamatinál szeretne maradni…

Jó szórakozást!

Éva

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük