gyereknapi programok
Gyereknap

Gyereknapi programok

Mi lenne, ha idén gyereknapra nem játékot vennétek, hanem egy különleges élménnyel gazdagodna a család? Különféle online programokat gyűjtöttem össze Nektek. Bábszínházi, színházi és tánc előadásokat rövid leírással, korhatár-ajánlással, jegyárakkal és közvetlen linkekkel. Már csak ki kell választanotok, melyik tetszik a legjobban.

Ennek az elmúlt, nehézségekkel teli időszaknak pozitív eredménye volt az online előadások elterjedése. Így mindazok, akik külföldön, vagy csak egy másik magyarországi városban élünk, megnézhetünk olyan műsorokat, amikre egyébként nem lenne lehetőségünk. 

Mi pár hete két bábelőadást néztünk meg: a Nagyobbal a Gengszter Nagyit, mert nagy David Walliams rajongó. A Kicsivel pedig a Boribont, ugyanebből az okból.

Szuper volt, kényelmes és magyar!

Az egyetlen nehézséget az okozta, hogy a Kicsi sírva fakadt, amikor vége lett, mert szerette volna rögtön újra megnézni. 🙂

Budapest Bábszínház - David Walliams: Gengszter nagyi

Gengszter nagyi gyereknap

A Gengszter nagyi főhősei egy unalmasnak látszó, a családja által elhanyagolt öregasszony és 11 éves unokája, az önbizalomhiánnyal küszködő Ben. A fiú rettentően unatkozik a nagyinál péntek esténként, a nagymama pedig nem találja a hangot a gyerekkorból épphogy kinőtt kamasszal. Ám egy napon Ben meglepő felfedezést tesz: a nagymamája gyémántokat rejteget egy régi kekszes dobozban. Lehet, hogy a nagyi nem is az, akinek látszik?

Az előadást 10 éves kortól ajánlják.

2021.május 28. 10:30

Jegyárak: 2500-4900 HUF

David Walliams: Gengszter nagyi – Jegyvásárlás

Budapest Bábszínház - Szabó T. Anna: Holle anyó

holle anyo gyereknapi

Élt egyszer egy özvegyasszony, akinek volt két lánya: az egyik szorgos, a másik lusta. Az özvegy sokkal jobban szerette a lustát, mert az édeslánya volt. Így kezdődik a szorgalmas és a lusta lány évszázadok óta újra- és újramesélt története, melyben a kút mélyén egy másik, varázslatos világ nyílik: Holle anyó birodalma.

Az előadást 4 éves kortól ajánlják.

2021.május 29. 10:30

Szabó T. Anna: Holle anyó – Jegyvásárlás

Karaván Szobaszínház - Banyamesék (bábos mesejáték)

banyamesek

Élőzenés, bábos mesejáték óvodásoknak és kisiskolásoknak. Az előadás keretében három, rövid népmesét láthatnak a gyerekek. A meséket bábok segítségével, paraván nélkül adják elő a színészek, akik mimikájukkal és játékukkal teszik színesebbé a humoros előadást.

2021.május 28. 10:00 – május 30. 16:00

Jegyárak: 1000-3500 HUF

Banyamesék című bábos mesejáték óvodásoknak és kisiskolásoknak május 28. 10.00 – május 30. 16.00 (jegy.hu)

Roxínház Kaposvár - Vuk (családi musical)

vuk gyereknapi

A Fekete István regénye alapján készült, Győrei Zsolt – Szemenyei János – Schlachtovszky Csaba által feldolgozott Vuk című mese musical egy előadásnak HD minőségben rögzített felvétele. Kag és Íny boldog családi környezete hamar szertefoszlik a Simabőrű vadász támadása miatt, amit egyedül Vuk, a kis rókakölyök él túl. A tehetséges és bátor kölyköt nagybátyja, Karak neveli fel s tanítja az élet dolgaira. Furfangos és elszánt róka lesz belőle, igazi harcos, aki rengeteg borsot tör az emberek orra alá.

Az előadást 5 éves kortól ajánlják.

2021.május 31-ig tekinthető meg.

Jegyárak: 2021-10.000 HUF

Vuk (családi musical) [05.14-05.31-ig] – Jegyvásárlás

Kolibri Színház Online tér - Dániel András: Egy kupac kufli

kufli gyereknapi

Az előadás során a kufli-mesékből jól ismert Lábascsiga és Varázsgomba kalauzolnak minket végig Dániel András különleges világú és humorú kufli-univerzumán. Az Egy kupac kufli szórakozás az egész családnak, a legkisebbektől egészen a legnagyobbakig, sok-sok kalanddal, és a Lóci játszik zenekarból ismert Csorba Lóránt játékos, táncba hívó zenéjével.

Az előadás 5 éves kortól ajánlott.

Az előadásfelvétel 2021. május 28. 18:00-tól május 30. éjfélig elérhető.

Jegyárak: 1000-5000 HUF

Dániel András: Egy kupac kufli – Jegyvásárlás

Kolibri Színház Online tér - Margit Auer: Mágikus állatok iskolája

magikus allatok gyereknapi

Milyen érzés lenne, ha volna egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, örömödben, bánatodban veled érez, megerősít? A képzelet valósággá válik, a mágikus állatok igazi társakra lelnek az osztályban. Azt választják, akinek éppen a legnagyobb szüksége van rájuk.

Az előadás 7 éves kortól ajánlott.

Az előadásfelvétel 2021. május 28. 18:00-tól május 30. éjfélig elérhető.

Jegyárak: 2000-5000 HUF

Margit Auer: Mágikus állatok iskolája – Jegyvásárlás

Pécsi Nemzeti Színház - Panthera (szabadulójáték színdarab)

panthera gyereknapi

Kertész Erzsi: Panthera – A hógömb fogságában című regénye alapján készült. A városi művelődési ház hegymászó tanfolyamára hat osztálytárs iratkozik be: három fiú és három lány. Sejtelmük sincs róla, hogy a tanfolyamot vezető férfi nem is valódi hegymászó, hanem mindenre elszánt kincsvadász. John nemrég ellopott egy különleges szerkezetet, az átméretező gépet, mellyel lekicsinyített egy valódi hegyet: a Pantherát.

2021.május 30. 08:00 – 23:59

Jegyárak: 2900-9900 HUF

Panthera – Pécsi Nemzeti Színház – Jegyvásárlás | Jegy.hu

Spirit Színház Színházterem - Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

kis herceg

Szereplők: Tóth Áron, Rajnai Lázár, Borbáth Ottília, Benkő Bence, Szijártó Aurélia. Rendező: Szitás Barbara

Bár a történet az ajánlás szerint gyermekeknek íródott, a felnőttek számára is jelentős üzenetet hordoz. A könyv írója repülőgép-balesetet szenved, és lázálmot lát. Vagy mégsem? Találkozik a kis herceggel a sivatagban, egy apró, szőke hajú kisfiúval, aki rendkívül érdeklődő, kíváncsi természet: addig kérdez, amíg nem kap rá választ.

2021.május 30-ig tekinthető meg.

Jegyárak: 2500-20.000 HUF

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg – Jegyvásárlás

RS9 Színház - Nyolckor a bárkán (családi meseelőadás)

nyolckor a barkan gyereknapi

Szereplők: Álmosd Phaedra, Ficzere Béla, Szávai Katalin, Baksa Imre, Kassai László. Rendezte: Koleszár Bazil Péter

Sajnos, nagy baj van, ha három pingvin csak két jegyet kap Noé bárkájára – amelyre minden állatfajból csupán kettő juthat fel. És, ha véletlenül akad egy rossz kispingvin – akinek éppen nincsenek barátai – és egyedül van? A hosszú utazás során számos fontos dolgot megtudhatunk. Például, hogy Noé látása nem túl jó, hogy a zsiráfok is lehetnek tengeribetegek, és hogy Isten szereti a sajttortát – sok mazsolával.

Az előadást hatéves kortól ajánlják.

2021.május 28. 16:00 – 2021. május 30. 21:00

Jegyárak: 2500-5900 HUF

Nyolckor a bárkán – családi meseelőadás – Jegyvásárlás

Fővárosi Nagycirkusz: Tündértánc - Nővarázs

tundertanc

A Tündértánc – Nővarázs című előadásban egy kislány szemével és fantáziájával látjuk a valóság mögötti valóságot: s ahogy a gyermeki fantázia végtelen, úgy elevenednek meg a jelenetek is. A szobrok megszólalnak, a képek titkokat súgnak a fülünkbe, a kőből faragott alakok bújócskázni kezdenek velünk, a festett figurák ölükbe ültetnek és álomba ringatnak.  Különös, a klasszikus cirkusz határait kitágító, egyedi hangulatú előadás a Tündértánc – Nővarázs. Hogyan lehet közös pontokat találni a cirkusz- és a képzőművészet között? Mi a közös egy festményben és egy cirkuszi számban? Tud-e annyira maradandó lenni egy cirkuszi szám felejthetetlen pillanata, mint egy márványszobor? Le tud-e lépni a festővászonról egy alak, hogy aztán a manézsban életre keljen?

Jegyárak: 1490-2490 HUF

Tündértánc – Nővarázs előadás felvétel / Lázár Ervin Program (jegy.hu)

Pesti Magyar Színház stream - Legyetek jók, ha tudtok! (zenés játék két részben)

legyetek jok

Főbb szereplők: Eperjes Károly, Kocsis Gábor, Péteri Lilla, Bede-Fazekas Szabolcs, Rancsó Dezső, Kovács Panka, Szatmári György. Rendező: Nagy Viktor

Az 1500-as évek Rómájában Fülöp atya nem szabályok szerint éli meg a hitét, hanem puszta jósággal, és ezt tanítja a koldus gyerekeknek is, akiket végtelen odaadással terelget a helyes irányba. Ez azonban felingerli a sátánt, aki hatalmát látja veszélyben, ezért számtalan alakban próbálja a maga oldalára állítani a kis csavargókat. Megindul a jó és a rossz küzdelme, melynek központjában Cirifischio, az éles eszű, melegszívű római utcagyerek áll. A Néri Szent Fülöp életét feldolgozó előadás emlékezetes családi élményt jelent mindenkinek!

Az előadás 12 éves kortól ajánlott.

2021.május 29. 15:00

Jegyárak: 3 900 – 4 990 HUF

Legyetek jók, ha tudtok! – Jegyvásárlás

Pesti Magyar Színház stream - Berg Judit: Rumini a Ferrit-szigeten (mesejáték)

rumini gyereknapi

Főbb szereplők: Barsi Márton, Keresztény Tamás, Kocsis Gábor, Kisari Zalán, Kovács Panka, Fillár István, Hábermann Lívia, Cseke Lilla Csenge Rendező: Méhes László

Rumini és társai nagy bajba keverednek. Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni… az élet viszont itt csupa kaland. Vajon elmerül vagy megkapaszkodik hősünk? A pénzen és a kincsen kívül vannak más értékek is az életben? Mondjuk a barátság?

Az előadás 5 éves kortól ajánlott.

2021.május 30. 11:00

Jegyárak: 3 400 – 4 990 HUF

Berg Judit: Rumini – Pesti Magyar Színház – Jegyvásárlás

Spirit Dance Company - Sün Sári világot lát (táncjáték)

sun sari gyereknapi

A gyerekmese főszereplője egy süni lány, Sári, aki útnak indul barátnőjével a pocokkal, hogy eljusson a malomba és elvigye az általa hímzett ajándék terítőt a molnárnak, Elek bácsinak. Azonban úgy alakul, hogy Sárinak egyedül kell útra kelnie. A mese fő célja bemutatni, hogy egymást segítve és bízva a másikban sok akadály leküzdhető!

2021.május 29. 11:00 – 2021. június 6. 20:00

Jegyárak: 3 000 – 4 500 HUF

Sün Sári világot lát- Táncjáték – Jegyvásárlás

Békéscsabai Jókai Színház - Egri csillagok (történelmi musical)

egri csillagok

A Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényét alapul vevő Várkonyi Mátyás – Béres Attila féle Egri csillagok az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, ám a gyerekek megszöknek, és magukkal viszik a babonás férfi talizmánját. Jó pár esztendő telik el, Eger várát teljesen körülzárta a török sereg, emberfeletti küzdelem zajlik Dobó István vezetésével, Gergely és Éva sorsa pedig ismét összefonódik egykori fogva tartójukéval…

2021.június 8-ig tekinthető meg.

Jegyárak: 3 000 – 10.000 HUF

Egri csillagok – Békéscsabai Jókai Színház – Jegyvásárlás

Jó szórakozást!

Éva

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük